Waar komen parels vandaan? - www.blingdings.nl

Waar komen parels vandaan?

Waar komen parels vandaan?

Parels
 

Parels wie kent ze niet, wie heeft ze niet in het sieradendoosje liggen? Een stijlvol product wat vaak verwerkt wordt in sieraden.

Er bestaan verschillende soorten parels:
 

  • Zoutwaterparels
  • Zoetwaterparels
  • Glasparels
  • Synthetische parel (gemaakt van kunststof, deze laten we even buiten beschouwing

Daarnaast is er dan ook nog onderscheid te maken tussen:

  • natuurparels
  • kweekparels.

In deze blog gaan we je meer vertellen over waar parels vandaan komen en waar parels voor worden gebruikt.
 

Van origine is de parel een natuurproduct, het is een hard vaak rond voorwerp al is het ook vaak in andere modellen verkrijgbaar denk bijvoorbeeld aan de druppelvorm die meestal in sieraden verwerkt worden. Het wordt vaak gemaakt door oesters die leven op de zeebodem maar soms ook door slakken. Een parel ontstaat vaak door het binnen dringen van onnatuurlijke delen in een oesterachtige zee mossels, zoetwatermossels of slakken, dit onnatuurlijke deel wordt dan omsloten met het parelmoer van de schelp. Nu hoor ik je denken wat is dan zo’n onnatuurlijk deel, dit kan heel eenvoudig een zandkorrel zijn, zo simpel is het.

Het wordt dus ontwikkelt in het water, waarna het opgevist wordt. tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat ze gekweekt worden.

Het meest bekend is de witte parel, de witte zoetwaterparel met een mooi glamourachtig laagje de glans van de parel wordt beïnvloed door reflectie en het licht. Een parel ontstaat uit parelmoer (voornamelijk kalk) in combinatie met ander stoffen die zorgt dat het samenkleeft en uiteindelijk ontstaat er een prachtige parel.

Wanneer een parel ouder wordt, dan kan de parel doffer worden of laagjes verliezen, dan hebben we het al wel over rond de 100 jaar. Dan kan laat de parelmoer laagjes los en bladeren af. Dit proces kun je eigenlijk niet voorkomen het blijft immers een natuurproduct. Je ziet dus wel hoe hard ze zijn, ze zijn dan ook niet zomaar met de hand stuk te krijgen.

Verschillende kleuren parels | parel oorbellen Verschillende kleuren parels | parel oorbellen |parel sieraden blauwe parels |zoetwater parels | echt zilver


Parels zijn in vele verschillende maten verkrijgbaar variërend van enkel millimeters tot enkele centimeters. Parels worden in verschillende landen gebruikt voor uiteenlopende doeleinden, van gezondheid tot sieraad. De verschillende maten laten zien dat het een natuurproduct is.

Al worden de maat verschillen steeds kleiner en worden de parels steeds mooier, strakker en ronder. Dat heeft te maken met het feit dat parels tegenwoordig echt gekweekt worden. Dit proces is ooit in Japan ontdekt. Het kweekproces neemt behoorlijk wat tijd in beslag het duurt vaak langer dan twee jaar voordat een parel is ontstaan en de oester opengemaakt kan worden.


Het proces begint door een heel klein stukje parelmoer in de oester te stoppen dit geldt vooral voor de zoutwaterparels, de zoetwater parels worden gekweekt door het inbrengen van mantelweefsel, wat oplost tijdens het kweekproces. De zoetwaterparels zijn vaak wit en roze maar ook andere kleuren zijn mogelijk. De kleur is afhankelijk van de stof die afgegeven worden. Daarnaast worden parels tegenwoordig ook vaak op kleur gebracht met speciale kleurstoffen door ze worden te injecteren.

Foto’s verschillende kleuren.

De uiteindelijke waarde van een parel wordt bepaald door verschillende factoren zoals de grootte, de vorm, structuur glans en kleur. Zo kunnen kleinere parels duurder zijn dan grotere parels.
 

Zoetwater of zoutwater parels kiezen

Qua uitstraling maakt het eigenlijk niet zoveel uit, qua prijs is er weldegelijk een verschil. Dit prijsverschil wordt met name veroorzaakt door het feit dat er in een ongeveer zelfde tijdsperiode veel meer zoetwaterparels gekweekt kunnen worden in de mossels dan in de de oesters (zoutwaterparels).

Een zoetwaterparel is daarom qua prijs ook veel voordeliger, dit is dan ook reden dat deze vaker verwerkt worden in de sieraden.

De echte, echte, echte parels, die zijn vaak heel zeldzaam, er moeten soms wel duizenden oesters geopend worden voor dat er een parel wordt gevonden. Je begrijpt dat dit de prijs flink doet stijgen. En de grote vraag heeft dan ook gemaakt dat de meest voorkomende parels gekweekte parels zijn.


Parels in sieraden

Het is je vast weleens opgevallen dat parel sieraden er eigenlijk altijd wel zijn, natuurlijk is er wel eens een tijd dat ze meer in beeld zijn maar over het algemeen is het een klassiek stijlvol product wat altijd zal blijven.

Je vindt ze in veel verschillende manieren verwerkt terug, heel vaak zie je in oorbellen, want zeg nou zelf hoe stijlvol is het om een paar prachtige parel oorbellen te dragen. De parel oorbellen in van Blingdings zijn o.a. verwerkt in de zilveren sieraden maar ook met andere metalen, de metalen zijn wel in alle gevallen nikkelvrij.

Door de verschillende parel maten, is het ook geweldig om een moeder & dochter set te maken.

Geweldig moeder & dochter sieraden helemaal hip, voor de kleine meid zijn er al parel oorbellen van enkele millimeters (4 mm) en voor moeder zijn er de grotere van 6 tot en met 12 mm het is maar net waar je van houdt. Schitterend zo’n set moeder dochter oorbellen.

parel oorbellen voor moeder | moeder dochter sieraden parel oorbellen voor kinderen | moeder dochter sieraden

 

Naast de oorbellen als oorstekers, creolen of oorhanger zijn er natuurlijk veel meer mogelijkheden van parel armbanden, parel kettingen of soms zelfs verwerkt in kleding en andere accessoires.

De prachtige uitstraling maakt dat je parels ook heel vaak ziet bij de afstijling van bruidsmode, galafeesten en sjieken gelegenheden. Toch is de parel tegenwoordig een dagelijks gedragen sieraden. Een sieraad voor jong en oud, echt voor alle leeftijden.

parel sieraden voor bij je trouwjurk

Parel oorbellen en parelarmband bij trouwjurk
 

Als we het hebben over parels dan staat vast dat we het over een tijdloos, hip en zelfs een beetje stoer en trendy product hebben.

Dat is dan ook meteen de reden dat wij een mooie lijn parelsieraden bieden, echt een prachtig geschenk en een blijvende herinnering.

Ook Blingdings.nl heeft mooie parel sieraden, alle sieraden maar ook de tassen en modeaccessoires worden gratis ingepakt in een cadeaudoosje of cadeaupapier. Daarnaast verzenden wij ze ook altijd gratis binnen Nederland.
 

Is moeder en dochter straks in dezelfde stijl te spotten?

#parelsieraden #pareloorbellen #parelarmbanden #bibaparels

reacties op “Waar komen parels vandaan?

Geen reacties

Plaats een reactie

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling

Fan worden van Blingdings.nl

Schrijf je dan nu in!
Vanaf nu mis je geen nieuwtjes en acties meer.

De kortingscode ontvang je binnen enkele minuten in je mailbox.
Komt de code niet binnen check dan even de spambox.

Door het klikken op de knop aanmelding ga ik akkoord,
met het opslaan van mijn persoonsgegevens zoals vermeld in de privacy policy
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN