Hoe blijven je sieraden mooi? - www.blingdings.nl

Hoe blijven je sieraden mooi?

Hoe blijven je sieraden mooi?

Hoe blijven je sieraden mooi?


Sieraden zijn echt geweldig, altijd leuk om je outfit mee af te stijlen.
Eigenlijk mogen ze in deze tijd niet meer ontbreken en al lang geldt dat niet alleen meer voor vrouwen maar ook voor mannen en kinderen.

Gewoon een paar leuke oorbellen, gave armbanden, kleurige horloges of kettingen bedenk het zelf maar.
En natuurlijk voor de kleine prinses een paar leuke kinderoorbellen of kinderarmbanden met verschillende bedels.

herenarmbanden hip en trendy-leren armbanden-blingdings.nl
Heren sieraden o.a. kralenarmbanden de trend.

Maar dan komt ook de vraag hoe hou je, je sieraden mooi. Want of je het nu over zilver hebt glas, metaal, leer of wat voor materiaal ook het maakt niet uit. Door het dragen van sieraden treedt er eigenlijk altijd wel verkleuring of een beschadiging op.
Wij geven graag enkele tips om je sieraden zolang mogelijk mooi te houden en te onderhouden.

Draag nooit sieraden als je onder de douch of in bad gaat, de heerlijke zeep, douchegel, badschuim etc.
     bevatten vaak middeltjes die je sieraden kunnen doen verkleuren en er blijven bijna altijd wel restjes ongemerkt achter.

Draag geen sieraden wanneer je gaat zwemmen of zonnebaden.
    Chloorbaden, het woord zegt het al bevat veel chemisch middelen maar ook zonnebrand beschermingsmiddelen
    kunnen middelen bevatten waarop sieraden reageren.

Parfums, make-up, deodorant en haarlak hebben meestal geen goede uitwerking op je sieraden, doe daarom je sieraden als laatste om/aan.
     Dit om aanraking zoveel als mogelijk te voorkomen.

Draag geen sieraden als je gaat slapen, je kunt ze ongemerkt dubbel leggen of achter dekens of lakens blijven hangen.
    Je kunt ze daardoor beschadigen of kwijtraken.

Draag geen sieraden tijdens sporten, je gaat meestal transpireren afhankelijk van de zuurgraad van de huid kunnen sieraden daarop reageren.
     En het risico dat je ergens achter blijft hangen bestaat natuurlijk ook.

Wanneer sieraden dof worden heb je niet altijd meteen middeltjes nodig om ze op te poetsen,
    heel vaak help een schone zachte doek ook al heel goed, denk daarbij aan een microvezeldoek

 

Als laatste tip, wanneer je sieraden niet draagt, berg ze netjes op en bewaar ze bijvoorbeeld in een sieraden doosje. Zo weinig mogelijk daglicht maakt dat ze ook zo min mogelijk zullen verkleuren.

Dit zijn de algemene tips die we je gaven voor sieraden. 
Zilver is een apart verhaal en brengen we nog graag onder je aandacht.

 

Hoe kan je zilveren sieraden weer laten glimmen?


Zilver is een bijzonder product het is vaak een samengesteld product uit meerder materialen, heel vak is het een verdeling van 92,5% zilver en 7,5% koper, hier komt dan ook het stempel zilver 925 vandaan.

Wist je dat zilver vroeger gebruikt werd als betaalmiddel, een soort van ruilmiddel. Die tijd is al lang voorbij, tegenwoordig wordt het gebruikt voor sieraden, bestek, kandelaars en luxe artiklen.
Het is ook een mooi product glanzend, schitterend als je er bijvoorbeeld een sieraad van hebt geeft het je gegarandeerd een goede uitstraling.

Naast bovenstaande is het vaak een feit dat zilver verkleurd tijdens het dragen maar zelfs ook als je het lange tijd ergens in een doosje of kastje bewaard.
Zilver staat bekend om het zwart worden, er zijn dan zelfs mensen die hun sieraden weg doen omdat men ze niet meer mooi vindt. Dat is echt zonde!
Ondanks dat heel vaak een laagje rhodium of ene e-coating wordt aangebracht wat het zwart worden vermiderd is het helaas nooit helemaal te voorkomen.

Wanneer je een zilveren sieraad hebt en het is zwart geworden dan kan je dat vaak heel gemakkelijk op poetsen met een droge zachte pluisvrije doek. Meestal krijg je zelfs zonder poetsmiddel al de mooiste resultaten mocht dat niet voldoende zijn kan je natuurlijkaltijd ene zilver poetsmiddel gebruiken. In een enkel geval gaat bovenstaande moeizamer, zeker wanneer een oppervlachte bewerkt is en voorzien is van kronkel of opengewerkte onderdelen valt het niet altijd mee. Je loopt dan ook het risico bij het gebruiken van poetsmiddel dat er restjes achterblijven.

 

Kan je dat soort sieraden dan niet meer schoonkrijgen?


Zeker wel er zijn namelijk ook vele ander mogelijkheden om je sieraden weer te laten glimmen en goed schoon te krijgen.
En er zijn ook kant en klare zilverbadjes, deze zijn vaak al voorzien van de juiste materialen en zijn kant en klaar voor gebruik, let wel dat je de sieraden na het badderen geod afspeolt omdat de middelen nog wel eens behoorlijk kunnen stinken. Dit badje kan je net zo vaak doen als je nodig acht, het is speciaal gemaakt voor sieraden en kan dus geen kwaad, mits er geen stenen verwerkt zijn als edelsteen en parels.

Zelf een sieraden badjes maken

Neem een bakje de grote is afhankelijk van het sieraad, doe er aluminiumfolie (ja gewoon wat je in de keuken gebruikt) een goedie schep soda en vul het met kokend water.
Dompel het sieraad in het bakje, laat het sieraad een tijdje staan en het gaat vanzelf glimmen, als je tevreden bent spoel het sieraad goed af onder de kraan met koud tot lauw water.
Droog vervolgens het sieraad af, wrijf het op met een zachte pluis vrije doek.

Overige tips schoonmaak tips voor sieraden

 
Mocht je het toch graag anders doen of niet te vreden zijn dan hebben we nog een paar tips die je mogelijk kunt gebruiken.

- sigarenas, een ouderwets middel, met een beetje sigaren as op een doekje wrijf je de sieraden op dit brengt de glans weer terug
- tandpasta, met een beetje tandpasta op een doekje kun je ook gemakkelijk je sieraden weer laten glanzen, het is eigenlijk een soort van hele fijne polijsting, voor kleine en fijne randjes kan je ook een klein zach borsteltje gebruiken.

Vergeet na gebruik van bovenstaande tips niet om je sieraden goed af te spoelen.

NOTE: zijn je sieraden voorzien van stenen of dit nu edelsteen, Swarovski of gewoon kristal, parels, zirconia etc. het maakt niet. Gebruik in dat geval alleen een zachte pluisvrije doek. Het gebruik van andere middelen kan de stenen doen beschadigen, gebruik alleen middelen als vermeld is op de verpakking dat deze geen kwaad kunnen voor stenen etc.

zilveren parel oorbellen | zoetwater parels Swarovski kristal in combinatie met zilver| Swarovski oorbellenZilveren oorbellen voor kinderen| kinderoorbellen kroontjeEcht zilver met stenen, parels etc. Gebruik hiervoor alleen geschikte middelen


 

reacties op “Hoe blijven je sieraden mooi?

Geen reacties

Plaats een reactie

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling

Fan worden van Blingdings.nl

Schrijf je dan nu in!
Vanaf nu mis je geen nieuwtjes en acties meer.

De kortingscode ontvang je binnen enkele minuten in je mailbox.
Komt de code niet binnen check dan even de spambox.

Door het klikken op de knop aanmelding ga ik akkoord,
met het opslaan van mijn persoonsgegevens zoals vermeld in de privacy policy
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN