Share on facebook
Facebook 0
Share on google
Google+ 0
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn 0

Welke sieraden passen bij jou?

Je hebt je garderobe uitgebreid en opgefrist met de leukste outfits voor het seizoen. Dat ging vrij gemakkelijk door een paar goede basis stukken te gebruiken, je bent helemaal blij.  Met een paar goede basis stukken als broeken, rokken of shirts en blouses kom je een heel eind. Maar ben je er nog niet, dat weet je zelf natuurlijk ook. Je wilt afstijlen maar altijd die twijfel weer die om de hoek komt kijken. Met welke sieraden draag je nu waarbij en nog belangrijker welke sieraden passen bij jou? 

Moeten het altijd complete sieradensets zijn, dat antwoord is simpel, nee!

Het kan natuurlijk wel als jou dat een goed gevoel geeft maar noodzakelijk is het niet want je kunt prima combineren met verschillende soorten. Natuurlijk hoeft  het niet zo moeilijk te zijn er zijn namelijk best wat handigheidjes die je kunnen helpen bij de juiste keuzes. Handig is om te weten welke vorm je gezicht en je lijf heeft. Dit geeft je namelijk een goede leidraad om de juiste sieraden te kiezen. Laten we ons eerst eens richten op de oorbellen, welke passen het best bij jou? 

Langwerpig

Wanneer je een rechthoekig gezicht hebt kan je het beste kiezen voor sieraden die ook rechthoekige vormen hebben. Bijvoorbeeld rechthoekige hangers,  het hoeft geen blok te zijn maar let erop dat de hanger langer is dan dat hij breed is. Ben je zelf smal van figuur kies dan niet een supergrote hanger maar een wat subtielere, maar deze kan dus nog steeds rechthoekig zijn. Naast de wat rechthoekige vormen zou je ook heel goed kunnen kiezen voor oorringen in dit geval al dan niet met een hanger.
De ronde oorbellen maken de contouren van jouw gezicht wat zachter. Let daarbij op dat je de juiste diameter van de ring kiest.

Peer

Bij een peervormig gezicht,  ook wel uitgelegd als driehoek dan kan je het beste kiezen voor een wat bredere sieraad of hanger, gewoon iets grover. Het geeft je net even meer uitstraling. Let op; het trekt dan ook meer de aandacht naar de sieraden als je voor de grovere kiest. 

Rond

Is je gezicht meer rond van vorm, dan zijn parels over het algemeen een heel mooi sieraad. Wanneer je een ronde vorm hebt en een wat voller gezicht.  Wil je, je gezicht wat minder vol en rond laten lijken dan kies je het beste voor langere smalle oorbellen. Wanneer je zou kiezen voor grovere oorbellen in dit geval (lang of kort) is de kans groter dat je meer aandacht legt op de rondingen van je gezicht. 

Vierkant

Heb je een vierkant vormig gezicht en wil je daar de aandacht een beetje van verleggen kies dan voor ronde oorbellen niet al te korte maar een beetje gemiddelde de lengte. Wil je, je gezicht echt langer doen lijken kies dan ook voor langere oorbellen dat maakt de lijnen zachter. 

Haarlengte

Vormen van gezicht is natuurlijk één maar haarlengte telt natuurlijk ook nog wel mee bij de keuze van de juiste sieraden. Vroeger was het bijna standaard dat vrouwen lang haar hadden. Tegenwoordig zijn er zoveel leuke kapsels in allerlei lengtes dat het best goed is om eens te kijken welke oorbellen goed bij je kapsel passen.

Kort

Laten we beginnen bij een kort kapsel, lekker hip en trendy, een kort kapsel kan natuurlijk in veel verschillende modellen voorkomen. Kort haar wordt vaak op dezelfde manier gedragen er is immers minder keuze dan bij langer haar om dagelijks te wisselen.

Bij kort haar wordt in de meeste gevallen het beste gekozen voor oorstekers en korte oorbellen. Draag je liever toch oorhangers neem dan de kortere modellen. In ieder geval niet de oorhangers tot op schouderlengte.

Wanneer je een midden lang haar hebt, heb je heel veel keus in oorbellen. Want in dat geval kun je bijna alle kanten op je kunt vaak ook je haar op verschillende manieren dragen. Als je het opsteekt lijkt het dragen van kortere oorhangers en/of oorstekers de beste opties. Wanneer je het los draagt kun je zeker ook kijken naar langer oorbellen maar niet langer dan het haar zelf. En de oorringen met een mooie hanger met steentje kan ook perfect. Het is dan prachtig om het steentje af te stemmen op de kleur van je outfit. 

Lang haar

Heb je echt lang haar dan kun je ook veel kanten op, ook hier draag je het haar op verschillende manieren, misschien opgestoken, ingevlochten, in een staart of gewoon los. Afhankelijk daarvan kun je kiezen voor de juiste oorbellen. Bij opgestoken kun je bijvoorbeeld een oorsteker nemen, los haar kunnen ook heel goed de lange oorbellen bij of een mooie wat grotere creool (oorring), zelf s de echte lange oorhangers zijn hier een gepast sieraad.

Clipoorbellen

We maken een klein uitstapje, want nu heb je al de tips gelezen en denk je leuk, maar ik heb helemaal geen gaatjes voor oorbellen. Geen zorgen! Daarvoor heeft het merk Viva Jewellery de oplssoing ze bieden een enorm assortiment oorclips. Een oorbel met een clip waar je geen gaatjes voor nodig hebt, ideaal dus.
Deze oorbellen zijn licht van gewicht en voorzien van een softkussentje waardoor je ze eigenlijk helemaal niet voelt tijdens het dragen.Ketting

Wat is de juist ketting voor jou, dat is een heel goede vraag,  niks is fout. Want je moet dragen waar je, je vooral lekker bij voelt.  Toch zien we nog weleens dat er betere keuze gemaakt zouden kunnen worden. Op dit moment is de lange ketting echt heel erg in, toch is die niet voor iedereen even geschikt. De langere ketting is uitermate geschikt voor vrouwen met de geimddelde lengte of groter, laten we zeggen vanaf 1,65 meter.

Heb je meer “vooraan gestaan” bij het uitdelen van de borsten?  M.a.w. ben je goed voorzien en ben je daar blij mee, dan kun je gerust het accent leggen op je borsten. Dat doe je door een middellange ketting te dragen al dan niet met een wat grovere look, dit geeft extra aandacht.

Ben je juist wat minder blij met je boezem.  Zorg dan dat je een niet te lange ketting draagt maar bijvoorbeeld een korte chocker dat legt de aandacht meer naar je hals en gezicht toe.

Wanneer je niet zo lang bent (laten we zeggen kleiner dan 1,65 meter) is het goed om geen hele lange kettingen te dragen. Vaak is het zo dat de hanger aan zo’n ketting niet op de juiste plaats uitkomt en dat kan een vreemde look geven. Ben je wat grover van bouw dan is het ook goed om daar je keuze op af te stemmen, er zijn vaak hele mooie lijnen met wat grovere kettingen.

Armbanden

Wanneer je een wat bredere pols hebt kun je kiezen voor een wat bredere armband. Maar wat ook heel mooi kan zijn is een aantal smallere armbanden bij elkaar. Eén enkele smalle armband is minder mooi omdat dit karig kan ogen. Gelukkig wordt er steeds meer rekening mee gehouden en zijn er zelfs speciale XL armbanden. Deze hebben net wat extra lengte wat de keus juist makkelijker en groter maakt.

Heb je een smallere pols dan heb je iets meer keus. Omdat je ook de minimalistische armbandjes goed kunt dragen. De hele grove armbanden bijvoorbeeld van hout uit één stuk komen helaas niet bij iedereen met een smalle pols tot hun recht.

Kleur

Naast alle vormen en maten die we hierboven hebben toegelicht speelt ook kleur een grote rol bij een “goede” keuze. De keuze voor een kleur kan natuurlijk altijd, die stem je af op je outfit. Je kiest voor aansluitende kleuren dan val je wat minder op. Of je kiest juist voor contrasterende kleuren, in dat geval leg je bewust de aandacht op je sieraden en accessoires. Dan heb je natuurlijk nog de keuze tussen zilver- of goudkleurig.

Wat past het beste bij jou?

Het antwoord op deze vraag hangt af van je huidskleur, heb je een warme tint of juist een koele tint. Heb je blauwe of groene ogen en lichte of grijstinten (ook wel as-tinten genoemd) spreken we van een koele tint en dan passen zilver – kleurige sieraden en accessoires vaak beter bij je uitstraling. Meestal is het zo dat mensen met bruine ogen bruin, roze gouden tinten in het haar een warme huidtint hebben. In dat geval is het meestal goudkleurig wat jou de beste look geeft. 

Dit zijn heel wat tips en nu vraag je, je misschien af moet ik hier echt allemaal op gaan letten.

Nou ik kan je geruststellen want er is een heel mooi ezelsbruggetje. Weet je welke vorm je lichaam en hoofd heeft? Kies dan je sieraden in zoveel als mogelijke dezelfde vorm dan zit je eigenlijk altijd goed.
Daarnaast is dit natuurlijk maar een leidraad! Want je bent vrij om iedere keuze te maken die je maar wilt, het belangrijkste is dat je, je  comfortabel voelt bij de outfit en de stijl die je draagt.

Mocht je er nu echt helemaal niet uitkomen. Dan kan je natuurlijk altijd nog kiezen voor een kleuranalyse, die geeft je vaak goede handvatten en helpt je mogelijk om in de toekomst makkelijker de keuze te maken. De basis zal namelijk in veel gevallen gelijk blijven. Bij Blingdings.nl is er volop keuze voor iedereen, door de verschillende merken en modellen hebben wij voor iedereen wel een passend sieraad.
Zo heeft Biba sieraden voor iedereen in verschillende stijlen, zelfs voor de kids.

Daarnaast hebben we nog een Viva Jewellery. Die sieraden biedt in verschillende lijn van classic tot fashion dus ook Viva sieraden zijn er voor iedereen.

Uiteraard zijn er naast deze twee merken nog veel meer mogelijkheden in sieraden en accessoires. En vergeet ook niet meteen naar een geweldige bijpassende tas te kijken.

Vanaf nu is shoppen nog veel leuker…

gekleurde kralen armbanden van Biba

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *