Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op pinterest
Pinterest

Waar wordt er sinterklaas gevierd?

 
Bij ons in Nederland wordt al vanaf de 15e eeuw Sinterklaas gevierd. Wij vieren dit met elkaar op 5 december in België vieren ze Sinterklaas op 6 december. Gezellig met pepernoten, banketstaaf, speculaas etc. en natuurlijk de cadeautjes die niet mogen ontbreken. 
 
Op 16 november dit jaar komt Sinterklaas in Nederland aan veel kinderen mogen dan ook hun schoen alweer zetten. De hulp Sint en pieten zijn alweer tijden bezig om de leukste schoencadeautjes te zoeken. De schoen wordt vaak bij de kachel gezet gevuld met stro en een wortel en misschien wel een suikerklontje voor het paard van Sinterklaas. Er worden liefs gezongen uit volle borst natuurlijk want het moet wel gehoord worden.
Na het eten wordt er overgeschakeld naar het Sinterklaas journaal om zo op de hoogte blijven hoe het met de Sint en zijn voorbereidingen gaat.

Vroeger

Vroeger was het echt heel anders, toen mochten arme mensen de schoen zetten en dit gebeurde in de kerk. Waarna de schoenen gevuld werden door burgers niet met cadeautjes maar met geld, zo deelde men met elkaar.

Wist je dat?

Wist je dat in Nederland ook niet iedereen Sinterklaas kan vieren, helaas zijn er ook nog heel wt arme gezinnen. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die hun krachten bundelen om zo ook voor de armere mensen in ons land een onvergetelijk Sinterklaasfeest te organiseren. Zo is er bijvoorbeeld stichting Heerlijk avondje welke landelijk opereert. Uiteraard zijn er ook regionale partijen.
 
Zo kan hopelijk iedereen een heerlijk avondje hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van blingdings.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 247 reviews.
BlingDings voor Biba sieraden altijd de nieuwste collectie draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches