Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op pinterest
Pinterest

Kleuren met vreemde namen

Sieraden worden tegenwoordig gemaakt in allerlei kleuren – kleuren met vreemde namen -, dat is echt een verandering ten opzichte van vroegere tijden, vroeger hadden was de keuze vaak beperkt tot zilver en goud. Overigens nog steeds heel stijlvol en sjiek. Toch maken de vele kleuren het steeds leuker om je garderobe af te stijlen. Kleuren in sieraden, tassen maar ook zeker in in sjaals en sjaalclips of pins en andere modeaccessoires en schoenen niet te vergeten.

Swarovski is één van de kristallen die vaak verwerkt worden in sieraden. Swarovski is ook één van de kristallen die heel veel kleuren verkrijgbaar is, wel allemaal kleuren (wel kleuren met vreemde namen )met een mooie maar soms ingewikkelde benaming. Dit is niet voor iedereen even duidelijk daardoor krijgen nog weleens de vraag wat voor kleur is dat, wij vermelden zoveel mogelijk de naam van de kleur maar noemen ook de kleur in de bekende benamingen als rood, blauw, groen etc.

In deze blog willen we graag wat meer duidelijkheid scheppen in de benamingen van vele prachtige kleuren, daarom proberen we de kleuren zo goed mogelijk te beschrijven:

Crystal / crystal AB /wit

Crystal dit is eigenlijk de makkelijkste kleur om te beschrijven, het is een transparante kleur heel eenvoudig en natuurlijk overal bij te passen, ditzelfde geldt eigenlijk voor crystal AB. Het is een vrijwel een transparante kleur met een gloed van verschillende kleuren door elkaar heen, als of je de kleuren in een olievlek ziet. Nadat het geregend heeft zie je wel eens een olievlek op het asfalt liggen als de zon erop staat zie je er allerlei mooie kleuren in terug.

Wit

In de witte groep kent Swarovski de kleur white opal, deze kleur is het beste te omschrijven als een een soort van melk wit je kent het wel van het melkwit glas in bijvoorbeeld deuren of servies.

Grijs

In het grijs kent Swarovski verschillende kleuren

 • Light grey opal, black een licht grijze kleur die veel wegheeft van het melk wit maar dan met een grijze tint erdoor.
 • Black diamond een kleur die tussen grijs en zwart in ligt, met een sjieke uitstraling en makkelijk te combineren.
 • Silk is ook een kleur in de grijze groep, al is deze heel neutraal omdat hij de neiging naar meerdere kleuren heeft

Zwart

Zwart is het meest makkelijk te beschrijven, wordt in de Swarovski kleur beschreven als jet.

Roze

In de roze groep zijn hele wat tinten te vinden met de mooiste namen.

 • Vintage roze deze is gebaseerd op een oudroze tint, een mooie donkerroze kleur met veel warmte.
 • Rose white opal een mooie zachtroze tint waarin je ook de melk glas tint weer herkent. Het witte is er net af en een roze gloed geeft een zachte kleur richting een pastel tint.
 • Fuchsia een harde kleur in roze tint
 • Light peach is een eigen een perzik kleur maar dan wel heel zacht waardoor hij te scharen is onder de roze groep.

Paars

In de paarse groep vind je ook weer verschillende tinten terug zo heb je een mooie diepe paarse kleur met veel warmte maar ook een de zachtere tinten.

 • Purple velvet maar ook amethyst (deze is een beetje paars met een roze gloed), deze twee kleuren liggen in de paarse groep het dichst bij elkaar.
 • light amethyst en tanzanite in tegenstelling tot deze bovengenoemde diepe kleuren zijn dit de zacht paarse tinten, ook weer kleuren die op hun beurt dicht bij elkaar liggen zoals:

Blauw

Blauw is een grote groep waar veel kleuren van Swarovski onder te scharen zijn.

 • Air blue opal een hele zacht licht blauwe kleur met weer een soort van melkglas uitstraling, neigt echt een beetje richting een pastel blauwe tint.
 • De kleur die daar heel dicht tegenaan Air blue aan ligt is Pacafic opal, deze lijkt er heel veel op maar heeft een lichte aquatint
 • Light Azore een licht blauwe kleur in een soort transparant heldere uitstraling.
 • Majestic blue en dark digo twee helder blauwe fris kleuren waar weinig verschil tussen zit.
 • Blue zirkon en light turquoise twee frisse kleuren met een blauwe aqua tint heel fris ook een mooie kleur voor in de zomer.
 • Indico een mooie helder blauwe tint
 • Jeans of demin de naam zegt het al een beetje spijkerbroeken blauw, al zijn die er tegenwoordig ook in heel veel tinten.

Rood

De rode groep is een groep waar ook meerdere kleuren te vinden zijn, over beter gezegd meerdere verschillende rood tinten.

 • Zo is er indian pink, je zou denken een roze tint, het is een rode tint met een roze gloed dit verklaar ook de naam
 • Siam als we het over siam hebben dan spreken we over een mooie diepe rode kleur, echt de kleur van de liefde.
 • Garnet is een warme rode kleur net iets donkerder dan siam maar zeker geen bordeaux kleur.
 • Burgundy deze neigt het meest naar een bordeaux rode kleur, en is het best te omschrijven als sjiek en warm

Groen

Groen is er in vele tinten een groep van diepe kleuren tot zachtere pasteltint

 • Emerald een mooie warme echt groene kleur te omschrijven als diepgroen
 • Olive de omschrijving zegt het al een olijfgroen kleur met een beetje een gelige gloed
 • Khaki een groene tint die wat neutraler oogt door een bruinige gloed er doorheen
 • Jade groen is tegenstelling tot emerald een wat doffere tint en koele kleur
 • Chrysolite een heel zachte kleur die echt te omschrijven is als pasteltint

Bruin

De bruine groep is weer een zeer uitgebreide groep met zoveel verschillende tinten.

 • Light colorado topaz seen bruine tint met een geelgouden gloed
 • Light smokey topaz een licht bruine gloed met een heldere uitstraling
 • Smokey topaz een bruine kleur met een beetje glazige uitstraling
 • Smokey Quartz ene kleur waarover je kunt discussiëren of deze in de bruine of de grijze groep thuishoort

Bij Blingdings vind je sieraden voor vrouwen maar ook kindersieraden met Swarovski kristal je leest het ook in de beschrijving terug (o.a. kinderoorbellen met Swarovski kristal en kinderkettingen waar het ook in verwerkt is). Echt Swarovki kristal is in onze collectie verwerkt in zilveren sieraden en in bepaalde sieraden van Viva Jewelleryen soms bij Biba. Er wordt soms door merken ook gekozen om de Swarovski kleuren te gebruiken voor de stenen het materiaal van de steen is dan geen Swarovski kristal, dit wordt vaak gedaan om de prijzen wat lager te kunnen houden.

Zo zijn er voor iedereen verschillende kleuren voor handen en is het leuk om een eigen collectie te hebben die past bij je garderobe.

Voor die grote keuze staat zowel de Biba collectie als de Viva Jewellery en onze echt zilveren collectie garant. Daarnaast los van de kleur, is het goed om te weten dat zowel Biba sieraden als Viva Jewellery sieraden nikkelvrij zijn.

We hebben het nu wel uitgebreid over de kleuren ((kleuren met vreemde namen) gehad maar wat is eigenlijk precies Swarovski kristal. Er zijn veel soorten stenen, daarom wordt Swarovki, zirkonia en kristal nog wel eens door elkaar gehaald.

Swarovski

Swarovski is een glas product wat gemaakt is met lood, er is minimaal 30% ) meestal ligt het gehalte lood ronde de 32 %)lood gebruikt anders mag het geen Swarovski heten. Hoe meer lood er gebruikt is des meer zullen er kleurschakeringen aanwezig zijn.

Is het gehalte lager dan spreken we vaak over gewoon kristal wat ook zeker wel heel mooi is.

Naast kristal is er ook nog zirkonia wat een gesynthetiseerd product is door de mens gemaakt. Een steen die qua uiterlijk dicht in de buurt komt van een diamant, als je geen echte kenner bent zal het verschil tussen zirkonia en een diamant amper te zien zijn, daarom wordt hij ook wel de imitatiediamant genoemd. Het verschil zit hem ook vooral in de hardheid van het gebruikte materiaal waardoor je het ook niet echt ziet. Een echte diamant is harder dan een zirkonia steen. Het neemt niet weg dat het beide hele mooie stenen zijn en in verschillende kleuren en vormen (door de stenen te slijpen) te koop zijn.

Tip: vraag daarom bij een diamant ook altijd een echtheid certificaat.

Stijling tips:

Wanneer je een garderobe samengesteld hebt is het geweldig om deze af te stijlen. Wanneer je bijvoorbeeld een blauwe japon /jurk, broek(pak), jeans draag is het leuk om in de blauwtinten af te stijlen. Dat geldt natuurlijk dan niet alleen voor sieraden maar ook voor je schoenen en tas.

Dit is natuurlijk maar een voorbeeld.

Uiteraard is het afhankelijk van het type persoon wat je kiest. Als je wat meer gezien wilt worden kun je kiezen om zowel je schoenen, tas en sieraden in de kleur van je garderobe te kiezen. Wil je wat meer op de achtergrond blijven kan je ook kiezen om bijvoorbeeld alleen je sieraden of alleen je tas wat meer op te laten vallen.

Welke kleur is jouw favoriet?

Mijn kleur is echt de blauw tinten gevolgd door paars, maar dan ook wel echt paars.

Mijn type afstijing is afhankelijk van mijn dag maar meestal niet to mutch, waar ga jij voor?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van blingdings.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 257 reviews.
BlingDings voor Biba sieraden altijd de nieuwste collectie draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches