Een bezoek aan mijn collega verkoper in sieraden - www.blingdings.nl
Een bezoek aan mijn collega verkoper in sieraden

Een bezoek aan mijn collega verkoper in sieraden

 

Na een behoorlijk heftig jaar in ons werkzame- en privéleven besloten mijn man en ik er toch even tussenuit te gaan.
In december begon onze zoektocht. Want een vakantie voor ons betekent wel zon, zee, strand en lekker eten.

Na vele bestemmingen te hebben afgewogen, ja waar kijk je naar nou wij vooral naar: regenseizoen, zonuren per dag en zouden wij het naar ons zin kunnen hebben.
Met andere woorden zouden we tot rust kunnen komen. Met onze keuze zijn we uitgekomen op Zanzibar.
En natuurlijk we zagen best een beetje op tegen een lange vlucht (wat overigens ook nog eens in een vrij klein vliegtuig was, lang leven TUI maar dat zal ik jullie besparen).
We reizen immers nooit zover als we op vakantie gaan, is dat meestal binnen Europa. Maar wat hebben wij het naar ons zin gehad, wat een verwennerij al die goede zorgen, we hebben de rust die we zochten echt gevonden.

Naast het feit dat we lui op het strand lagen wilde we natuurlijk ook wel wat zien. Nou dan kom je buiten het resort, wat je op het resort niet in de gaten hebt is de ontzettende armoede die bestaat in het land.
We gingen aan de wandel naar een dorp (wel onder begeleiding, want zelfstandig op pad gaan wordt echt afgeraden). In het dorp aangekomen zie je rieten of betonnen huisjes/hutjes.
Meer dan een dak boven hun hoofd is het niet, er is geen elektra of stromend water. Iedereen leeft gewoon op de betonnen vloer, geen meubels of iets dergelijks.
Overdag leeft men buiten op straat. En ondanks die armoede is iedereen ontzettend vriendelijk en beleeft, iedereen roept continue jambo ( een vriendelijke beleefde begroeting in Afrika).
En de dames daar zien er ondanks de armoede allemaal mooi uit met een grote sjaals die ze op verschillende manieren omknopen tot mooie jurken. Ik heb echt versteld gestaan hoe ze dat voor elkaar krijgen.

Grote gekleurde sjaals- hoe knoop je ze om-blingdings.nl

 

De mannen zijn vaak van huis, omdat velen van hun werken als visser, gezien eb en vloed vaak voor komt (voor ons gevoel overdag vaak eb)
is het altijd weer afwachten wanneer ze terug kunnen om de vangst onderling te ruilen of te verkopen. Op het moment dat wij langs de zogenaamde vismarkt kwamen was er dan ook nog geen vis te bekennen.
Naast vissers zijn uiteraard veel mensen werkzaam voor het toerisme, zowel in hotels of als excursieleider.
En de dames beheren de zeegras plantages tijdens eb plukken ze het gras om er vervolgens nadat het gedroogd is weer van alles van te maken zoals bijvoorbeeld manden.
Daarnaast wordt er natuurlijk geprobeerd handel te drijven door souvenirs als houten beelden, sjaals, armbanden, kettingen, oorbellen of andere sieraden te verkopen.
Hiervoor staan er op het strand hutjes als winkeltjes of lopen verkopers over het strand. Al doen de resorts er alles aan om ze op voldoende afstand van hun gasten te houden.

winkels met armbanden kettingen Afrikaanse stijl -blingdings.nl

 

Bij ons resort was daar één uitzondering op, een oudere man die slecht ter been was mocht op het stukje strand zijn kettingen en armbanden verkopen.
Na hem een paar keer te hebben zien zitten noemde we hem “mijn collega”. Hij had natuurlijk geen webshop maar had twee stokken in het zand waarop een derde stok rustte met daaraan zijn assortiment.
Nee zijn assortiment was geen hoogstandje (niet zo uitgebreid als bij Blingdings) maar ook ik ging natuurlijk over stag om hem te steunen.
De keus bestond ondanks de vele kleuren op het eiland hier alleen uit zwart en wit.
Maar wat was hij dankbaar als hij weer een klant had die een ketting en/of armband kocht, of zelfs al kreeg hij alleen maar een flesje water of een glimlach.
sieraden verkoop speciale sieraden

Kortom we hebben genoten en besloten het toch maar bij het eigen assortiment te houden.

O,ja volgens de Afrikanen geldt altijd hakuna matata.

Jambo!

reacties op “Een bezoek aan mijn collega verkoper in sieraden

Geen reacties

Plaats een reactie

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling

Fan worden van Blingdings.nl

Schrijf je dan nu in!
Vanaf nu mis je geen nieuwtjes en acties meer.

De kortingscode ontvang je binnen enkele minuten in je mailbox.
Komt de code niet binnen check dan even de spambox.

Door het klikken op de knop aanmelding ga ik akkoord,
met het opslaan van mijn persoonsgegevens zoals vermeld in de privacy policy
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN